Przeglądy
Zwiń
X
-
A dlaczego nie co 5kkm od razu? Po co się rozdrabniać :ideaZamieszczone przez beton99Nawet ostatnimi czasy rozwazam przejscie na wymiane co 10kkm ale chyba nie ma co przesadzac....
Zostaw komentarz:
-
-
Nawet ostatnimi czasy rozwazam przejscie na wymiane co 10kkm ale chyba nie ma co przesadzac....
Zostaw komentarz:
-
-
beton99, to tak jak ja - przeglądy wg. książki, a olej co 15 kkm.
Zostaw komentarz:
-
-
Mi sami zaproponowali zmiane jak powiedzialem, ze bede przyjezdzal wymieniac olej co 15kkm. Nie zdecydowalem sie na zmiane, ale w polowie przebiegu do przegladu i tak jade na wymiane samego oleju a co 30 wypada mi pelny przeglad
Zostaw komentarz:
-
-
Mieliście problemy przekodować zmienny okres wymiany oleju na stały? Mowa o nowym samochodzie w ASO. Zastanawiam się, czy nie będą robić problemów, jak wpadnę znienacka i zechcę to zmienić.
Zostaw komentarz:
-
-
Mi przy 30kkm wymienili tylko kabine i olej. Teraz dzwonilem i umawialem sie na przeglad przy 60kkm i mowili, ze beda wymieniane wszystkie filtry. Mam w planie po tym przegladzie wymieniac kabine i powietrze co 30kkm a paliwo co 60 bo robie rocznie 45-50kkm
Zostaw komentarz:
-
-
mi podali że teraz Olej w DSG co 60 tys się wymienia, a co 3 lata w Haldexie.
Zostaw komentarz:
-
-
Nie skrocic, tylko taki jest oficjalny przebieg pomiedzy serwisami tej skrzyni.
Olej/powietrze/kabina co serwis. Paliwo co drugi serwis.
Zostaw komentarz:
-
-
60kkm ??Zamieszczone przez Sewerwaolej w DSG (co 90tys.km lub co 4 lata)
Zostaw komentarz:
-
-
tak powietrze i kabina będę ogarniał sam raz na rok blisko wymiany olejowej, a co myślicie o podanym przeze mnie planie serwisowym interwałach czy warto cos przyspieszyć/wydłużyć - dodać ?
Zostaw komentarz:
-
-
30 tyś dla filtra paliwa to trochę za często uważam. W poprzedniej OII wymieniałem filtr paliwa, pierwszy raz przy 63200km, następny przy 108800km i 155000km. Filtry nie były mocno zasyfione oraz nie miałem nigdy problemu z paliwem zimą. Paliwo głównie ON zwykły z Orlenu.- filtr paliwa (co 30tys.km lub co 2 lata) PS. planuję jeździć na paliwie z Orlenu Verva ON
Zostaw komentarz:
-
-
Sewerwa, jeżeli chodzi o filtr powietrza kabiny (filtr kabinowy), to polecam węglowy. Poradzisz sobie sam z wymianą. Np. do Filtrona dodają instrukcję jak go wymienić. Pamiętaj, że istotny jest kierunek przepływu powietrza zaznaczony strzałką na filtrze. Powinien być strzałką do dołu.
Możesz jeszcze pomyśleć o wymianie filtra powietrza silnika, też można samemu to ogarnąć w góra 15 minut. Ja wymieniłem przed upływem 2 lat i tak wyglądał:
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, przed majówką 2016r. rozpoczynam swoja przygodę z O3 Style combi 2.0TDI DSG.
Poczytałem trochę wpisów i mam taki plan na obsługę swojej O3.
Szacuję, że będę robił ok 15-20tys.km
>>> co 15-20tys.km (nierzadziej niż 1 raz na rok) - olej + filtr oleju
(wymiana w ASO na swoich częściach od OIL SPA)
+ filtry powietrza kabiny (we własnym zakresie jak jest dobry dostęp)
>>> przed upływem 30tys.km lub 2 lat - PRZEGLĄD - olej + filtr oleju
(wymiana w ASO na swoich częściach od OIL SPA)
+ filtry powietrza kabiny (we własnym zakresie jak jest dobry dostęp)
i nie wiem co dalej myślałem, żeby dalej robić w ASO na swoich częściach.
Proszę o opinie co myślicie o takim planie serwisowym:
- filtr paliwa (co 30tys.km lub co 2 lata) PS. planuję jeździć na paliwie z Orlenu Verva ON
- czyszczenie, sprawdzenie klimy (co 2 lata na wiosnę)
- płyn hamulcowy (myślałem o 60tys.km lub co 3 lata)
- płyn chłodniczy (myślałem o 60tys.km lub co 3 lata)
- olej w DSG (co 90tys.km lub co 4 lata)
- co wymiana kół to wizualna ocena klocków/tarcz (wymiana w razie potrzeby)
- elementy zawieszenia wg. zaleceń na przeglądach i badaniach technicznych.
Będę wdzięczny za rzeczowe oceny - podpowiedzi co jeszcze można dodać do planu serwisowego, lub który interwał skrócić - przedłużyć.
Chciałbym swoje O3 serwisować porządnie na dobrych materiałach
- ale bez zbędnego wyrzucania pieniędzy w błoto typu: płyn hamul., chłod. czy filtr paliwa co rok...
Zostaw komentarz:
-
-
mannZamieszczone przez doobomyślałem o oryginalnych filtrach, ale ich cena jest zbyt wysoka? Co polecacie?
knecht
hengst
Zostaw komentarz:
-
-
I ze swoimi filtrami i olejem jechaćZamieszczone przez ryjeksNa przyszłość brać gwarancję na 4 lata :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Na przyszłość brać gwarancję na 4 lata :wink:Zamieszczone przez dooboCo polecacie?
Zostaw komentarz:
-
-
Zmieniałem u siebie 2 dni temu filtr powietrza i przeciwpyłkowy na poniższe:
filtr powietrza FILTRON AP 062/1
filtr przeciwpyłkowy węglowy FILTRON K 1311A
a filtr oleju przygotowałem do zmiany na MANN W 712/95
Nie było z nimi żadnego problemu.
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy, wybieram się na przegląd po 2 latach (23500 km), kupiłem Olej Motul X-max 8100, potrzebuję kupić filtr powietrza, kabinowy i oleju, które najlepiej wybrać? Przeglądu nie robię w ASO bo właśnie skończyła mi się gwarancja, także nie widzę sensu, aby przepłacać, myślałem o oryginalnych filtrach, ale ich cena jest zbyt wysoka? Co polecacie?
Silnik 1,4 TSI 140 km
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Ja wymieniałem i wszystko jest proste oprócz ponownego zapięcia tego spowalniacza. To mi zajęło z 60% czasu z całości.
Zostaw komentarz:
-
-
MAICROFT fotki dobre ale jak ktos nigdy nie wymienial filtra to bedzie ZONK
Zostaw komentarz:
-
-
Najlepsze jest to, że w książce serwisowej nie ma tego zapisu
min. co 15 tys. km lub 1 rok.
Jest tylko, że wg. wskazań najpóźniej po 30.000 km/2 lata.
A ten zapis
min. co 15 tys. km lub 1 rok
jest na stronie Skody tylko.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: